Tetőtér beépítés – szexi üvegfallal

Projektleírás

Nyertünk 2 új WC-t, 1 fürdőt, egy nappalit és egy hálót, azaz nem lehetetlen küldetés a jó térkihasználás egy tetőtér beépítése esetén.

Illetve úgy gondolom, hogy a tágasság érzete is megmaradt, mivel a hálószobát üvegfallal választottuk le, továbbá a tusolónak is üvegajtajót, üvegfalat terveztünk. Te hogy látod?

Na, de legyen elég ennyi bizonyítás, most mesélek a projekt részleteiről.

A stílus

A cél egy megnyugtató tér kialakítása volt, amely mégis izgalmas és játékkal teli. Így került a sima beige, majd mintás csempesor lezárásaként piros csempe legfelülre, mintegy koronaként, a burkolat.com – tól. A vizes helyiségekben alulra terazzo mintás csempe került, egyrészt, mert az art deco szerelmem, de az öncélóság felett elegáns stílus alkotó elem. A padlócsempét 1 sor magasan a falra is felfuttattam, így emeli meg a helyiség magasságát. A spanyol Vivez Hanami Nango art deco jellegű kerámialapja izgalmas és stílusos játékot csempész a mosdó és étkező terekbe.

Poén

Gegek nélkül mit sem ér az élet. Főleg a nehéz időkben. Audrey Hepburn rózsaszín lufit fúj, a tusolóból kilátni az étkezőbe – és viszont! Na, de az intimitás megteremthető függönnyel.

Art deco és loft keveredése?

Hol van az megírva, hogy hűen, szabályszereűen, mereven követnünk kell egy stílus elemeit, ha abból merítkezünk. Amennyiben nincs a 2 stílus között disszonancia, szerintem bátran lehet az egyiket a másikkal vegyíteni. A loft jellegű üvegfal előnye, hogy finom fekete kerete révén nem tűnik se tusolófalnak, se hagyományos irodai térelválasztónak, így barátságosan mutat egy lakótérben. Mivel a tetőterekre jellemző, hogy csak a ház két rövidebb oldalán, az oromfalon vágott ablakon szűrődik be fény, (hacsak nem építünk be tetőtérablakot, de itt nem volt rá lehetőség), ezért sötétek lesznek, ha válaszfalazunk a terekben.

Térelválasztás üvegfallal

Azonban, egy hossztengelybe állított üvegfallal el lehet határolni 2 teret egymástól úgy, hogy a fény is beszűrődik. Szinte hallom a gondolatokat a fejekben, hogy lesz így megteremtve a háló intimitása? A nappali felől függönyt helyeztünk fel.

Hogyan rendezd be a tetőteret?

Ahhoz, hogy az alacsony terek is jól kihasználhatóak legyenek, vagy érdemes beépíteni pl. beépített szekrényekkel a parapet fal előtti területet, vagy, ahogy mi is tettük, a főfalakra merőlegesen kell a funkciókat elhelyezni, úgy, hogy a magasságot igénylő tevékenységeket: fogmosás, mosogatás ( az IKEA konyhában), főzés – a magasabb középső tengelyhez közelebb helyezkedjenek el, míg a magas tereket nemigénylő funkciók: étkezés, WC használat, alvás – kerülhetnek az alacsony szélső falakhoz közel. Így a tetőtér térkihasználását maximalizáltuk, és ha szerencsénk van, minden funkció a megfelelő helyre került.

Egy kis építészet – Több fényt a terekbe!

Statikus engedélyével a főfalon nyílást nyitottunk, a bejárati ajtót megdupláztuk és üvegezett erkélyajtóra cseréltük, hogy minél több fény áramoljon a terekbe. A hálószobából üvegezett ajtót nyitottunk az erkélyre, hogy ne kelljen a nappaliba menni azért, hogy az ember este szívjon egy kis jó vidéki friss levegőt. A folyosón elhelyezett beépített lámpák az elter.hu kínálatában találhatóak meg, míg a design lámpákat az innoshop.hu – tól választottuk, ahogy a bútorok jelentős részét is.

Kopásállóságú burkolatokat használtunk, amely vízálló is. Ma a vinyl padló erre jó alternatíva. A vizes helyiségek csempézettek, a falak könnyen lemosható festékkel festettek. A kárpitok moshatóak, könnyen tisztíthatóak. És bár az Ügyfelem nagyon szerette volna, de biztonságtechnikai és életvédelmi okokból kandalló sem került az étkezőbe.

Itt veheted fel a kapcsolatot velünk