Botanis

A projekt:

Nemzetközi arculat tervezése

Belsőépítészet:

studioNeked, Pók Enikő

Projektleírás

A BOTANIS egy új brand, amely természetes összetevőjű termékeket gyárt, a drogéria, gyógyszergyártás és kozmetikumok terén. A brand belsőépítészeti üzlet arculatát terveztük meg.

Hogyan ültethető a cég üzleti-és marketing stratégiája, vizuális, webes és social media arculata a belső terekre?

Egy szervezet belső tereinek tervezését a cég szervezeti elemzésével kezdjük. A szolgáltatás jellege, árfekvése, a szolgáltatásból adódó alapprobléma elemzése, a funkcióból adódó elvárások, a fő termék, a lokáció, a buyer persona, a vásárlás egyszeri vagy ismétlődő jellege, mind olyan szempontok, amelyeket részletesen kikérdezünk és figyelembe veszünk egy közületi belsőépítészeti tér kialakítása előtti feltáró és elemző fázisban.

Arculati oldalról meg kell vizsgálnunk, van – e a cégnek Arculati kézikönyve (brand book), logója, mik a fő brand színek, mert fontos, hogy azokat fel tudjuk használni a komplex, grafikai – és arculattervezéssel kiegészített belsőépítészeti tervezés esetén, a teljes arculati összhang megteremtése, és ezáltal az ügyfelekben a bizalom elnyerése érdekében.

Más az anyagfelhasználás, ha fiatalabb generációnak tervezünk, más, ha középkorú, más, ha idősebb vendégkörnek. Más kialakítású ülőbútorokat tervezünk a térbe, ha hosszabb várakozásra szeretnénk, hogy alkalmas legyen, és megint mást, ha csak 5-10 percet tölt el benne a vendég. Funkcióból adódó elvárások lehetnek az extra kopásállóság, a könnyen tisztíthatóság, az ellenállás a fertőtlenítőszereknek.

A szervezet stratégiai céljainak támogatása belsőépítészeti eszközökkel

Nem gondolnánk, de a belsőépítészettel a szervezet stratégiai célkitűzése is támogatható. Egy szervezet (legyen az fogászat, informatikai -kereskedelmi -telekommunikációs cég, üzlettér, szálloda, stb) belső tereinek tervezését a cég szervezeti elemzésével kezdjük.
A szolgáltatás jellege, a fő termék, a szolgáltatásból adódó alapprobléma elemzése, a funkcióból adódó elvárások, a szolgáltatás árfekvése, a lokáció, a buyer persona, a vásárlás egyszeri vagy ismétlődő jellege, mind olyan szempontok, amelyeket felmérünk és figyelembe veszünk a közületi belsőépítészeti tér kialakítása előtt, a feltáró és elemző fázisban.

Itt veheted fel a kapcsolatot velünk