GPC // A fővárosi Headquarter, Y generáció toborzás céljából létrejött innovatív központja

Projektleírás

A GPC iroda a belvárosi Fehérhajó utcából a Hungária krt. és Ajtósi Dürer sor sarkán lévő Hermina Business Towerbe költözött.

GPC IRODA BELSŐÉPÍTÉSZETI KIALAKÍTÁSA – Hermina Irodaház Budapest. Az új iroda kialakításához a 2. ütemben csatlakoztam, amikor már álltak a válaszfalak, az iroda megkapta új modulszőnyegét, a falat tapétázták, festették. Ekkor az embernek nincs szíve lecsupaszítani az akár neki nem is tetsző kialakítást, – illetve tiszteletben tartja a cég kialakítási büdzséjét – ezért inkább alkalmazkodik a kapott környezethez, és megpróbálja abból a lehető legjobbat kihozni.

Valahogy így indult az együttműködésünk, hogy létrehozzuk a GP Consulting és GPC New Wave vállalati gondolkodását támogató, az előremutatást, fejlődést jelképező budapesti központi irodát a Hermina Irodaházban. Szerencsém volt, mivel a környék történelmi épületekben jeleskedik, a vezetői irodából egyik oldalon a szecessziós stílusú Vakok Általános Iskolájára látni, a másik ablak a Városliget páratlan természeti környezetére néz – így a fókusz számomra egyértelmű, hogy a panorámára került, mind a bútorok elhelyezése, mind a kiegészítők stílusa tekintetében. Az épített környezet okán a művészetet helyeztük előtérbe, a cég brand színeivel a fekete és pirossal kísérve.

Matt fekete topú asztalok, fekete – piros – krómozott vázú, bőr székek kerültek a vezetői irodába, szellős kárpitú, hálós székek a nagy tárgyalóba, a jobb szellőzés érdekében, a hosszú megbeszélések támogatására. Az asztalok összetolt formában, U alakban, a TV-vel szemben vetítős tárgyalásokra alkalmasak. Az álmennyezetbe rejtett vetítővászon leeresztésével, a mozgatható és lehajtható topú asztalok szomszédos raktárhelyiségbe tolásával, a székek mozis ültetési rendszerbe helyezésével pedig 16 fős előadóteremként funkcionál!

Egyedi megoldás a Városliget felé néző panorámához kialakított pult, ahol az értékesítő kollégák átélhetik a tér érzését a cégközpontban is. A karakán megjelenésű bútorok mellé határozott, statement kiegészítők: fényes piros Lechuza kaspók, és piros, valamint fekete függesztékek kerültek, utóbbiak teret teremtenek és kijelölik a területet. Az iroda részen 1 fő dolgozó ültetését is meg kellett oldani, őt üvegfallal választottuk le a recepciós tér mögött. A nagy tárgyaló és az üzletfejlesztési vezetői szoba üvegfalaira a belátás megakadályozása érdekében savmart matrica került, a cég hitvallását erősítő motivációs szavakkal.

Mivel a bejárattal szemben egy, a térrendezést nem segítő, csúnya pillér állja el az utat, a projektben a legnagyobb kihívást a recepciós – és fogadó terület kialakítása jelentette. Pár modulszőnyeg darabot, megfelelő ritmusban, a közlekedő irány kijelölése miatt feketére cseréltünk. A bejárati ajtóval szemben világító szövegdoboz céglogót helyeztünk el, amely rögtön érzékelteti a vendéggel, jó helyen jár. Látótávolságon belül jobbra került a recepcióspult, a tér nagy főfala piros – fekete művészi hatású óriásposztert kapott.

A folyosóra és az iroda helyiségekbe ennek a poszternek a vászonkép megfelelői kerültek, az egységes, harmonikus stílus megteremtése miatt, amit a cég oklevelei, az utazások, közös események fotói tesznek barátságossá, emberközelivé, amivel a cég dolgozói is könnyen azonosulhatnak. A legmarkánsabb térelem az egyedi tervezésű recepciós pult, amely az asztalosok számára kihívást jelentett: fényes fekete lacobel üveg előlappal, domborított saro elemmel. Szerencsére a szakemberek gond nélkül vették az akadályt.

Bízom benne, hogy a cég ügymenetét és stratégiai céljait megfelelően támogató irodát alakítottunk ki, ahová az új üzletág, a GPC New Wave fiatal tagjai is örömmel térnek be tapasztalatot szerezni és átadni.

Itt veheted fel a kapcsolatot velünk