ICF Tech Hungary // Interior Branding // Informatikusok közösségi terei

Cím:

1013 Budapest, Pauler utca 6.

Irodában dolgozók száma:

36 fő

*

Kialakított terület mérete:

305 m²

Átadás éve:

2020 Q1

Projektleírás

A kezdetek

Az ICF Tech Hungary és a studioNeked (akkor még Környezettervezés.hu) között 2019-ben indultak el az egyeztetések az iroda költözése, bővülésével kapcsolatban. Új lokáció helyett a korábbi budai Pauler Irodaházban maradtak, megfelelő bérleti feltételekben való kiegyezés okán.

A sors fintora

2020-ban elkezdődött a tervezés, majd jött a Covid. A pandémiás időszakban a vezetőség megtapasztalta azt, hogy a munkaerő megtartásnak és visszacsábításnak új fegyvere lehet a kényelmes, otthonos iroda. Kiderült ugyanis, hogy a munkavállalók távoli munkavégzés esetén is hasonlóan jól végzik a munkájukat, mint az irodából. Ezek után az otthon kényelmes nyugalmával kellett versenyeznie az újonnan kialakításra kerülő irodának, így a vezetőség fejében is újrastrukturálódott az iroda és a közösségi terek fontossága, a megváltozott home office és irodai munka vegyes alkalmazása, ahogy minden egyes fejlődő és gyorsan reagáló cég esetén az országban és határainkon kívül.

Miért office branding és nem iroda felújítás?

Nem a teljes iroda felújítása történt meg, hanem a közösségi tereké. Olyan belsőépítészeti – és kivitelezési megoldásokat kellett alkalmazni, amik aránylag gyorsan, erős és zavaró szagok, nagy hang és por nélkül zajlanak. Így alkalmaztunk külső vezetékezésű függőlámpákat a terekben, amelyek meglévő dugaljakból kaptak áramot. Nem festettük a falakat, hanem tapétáztuk őket. A modulszőnyeget nem cseréltük le, hanem bizonyos funkciók kijelölésénél LVT-re cseréltük. Nem bontottunk válaszfalat, hanem könnyen szerelhető üvegfallal határoltuk le a tárgyaló részt.

Design koncepció

A belsőépítészeti-és arculattervezést megelőző feltárás fázisban a vezetőség, munkavállalóik ízlésének ismeretében, loft jellegű iroda kialakítását hagyta jóvá, az ICF, a logóban markánsan megjelenő kék brand színének alkalmazásával vegyesen. Így került a terekbe: fekete keretes , loft jellegű üvegfal, beton hatású LVT, graffiti mintás óriásposzter, beton anyagú függőlámpa. A közületi bútorok, kék kárpitozással a cég brand színét hirdetik, erős kopássállóságukkal, bízunk benne, minél tovább szolgálják az itt dolgozók kényelmét.

Kell 1 GEG!

A studioNeked tervezési szemléletének sajátja, egy-egy oda nem illő, izgalmas GEG! használata, ami cseppnyi izgalmat és vagányságot csempész az egyébként otthonos, meleg, barátságos terekbe. Jelen esetben, a műfű az, ami a kültéri parkok hangulatát idézi a beltérben. Valamint, az egyes funkciókat a padlón kezdődő LVT, a falra felmászó, majd a plafonon végződő fa és beton óriásposzter jelöli ki, mintegy a tér 3D jellegét erősítve.

Az ICF Tech operatív vezetőjének véleménye a studioNeked-del való együttműködésről

Orbán Levente szerint a studioNeked fő hozzáadott értéke az a tiszta és önzetlen odaadás, mely egyszerre párosul minőségi elszántsággal és állandó törődéssel, melyek elengedhetetlen elvárások egy megrendelő részéről. Ahogy a belsőépítészeti és az interior branding tervezési fázis után, a kivitelezési helyszíni tanácsadás során Pók Enikő senior belsőépítész tervező az egyes szakiparági munkák kezdésekor eligazítást tart a helyszínen, egyértelmű üzenetet hordoz a szakmai hivatásáról.

Ő nemcsak megbeszélést folytat a kivitelezőkkel, hanem együtt gondolkodik velük, hogy a megrendelő számára a lehető legjobb minőségben és legszebb kivitelezésben valósuljon meg a terv. Rátermettsége és elkötelezettsége nem engedi, hogy egy munka ellenőrizetlenül legyen lezárva, és mindvégig arra törekszik, hogy a szakmai kihívások sehol ne szenvedjenek csorbát.

Hibák esetén koordinál a megrendelő és a szakipar között, így előbbi válláról leveszi az ezzel járó terhet és nyugodt hangulatot teremt abban, hogy elkerüli a fölösleges köröket, amik lassítanák a kivitelezés időbeni elvárásait. Megrendelő és a vállalt munka iránti lojalitása mindvégig tisztán lekövethető, így a közös siker egyszerre tanúsít kiváló eredményt és további szakmai fejlődési lehetőséget a jövőben.

Okok, amiért mi szeretjük

Mátécsa Debóra HR szakértő véleménye az ICF Tech Hungary iroda kialakításával kapcsolatban

Matécsa Debóra, az ICF Tech Hungary HR-partnere megerősítette, hogy nem csak azt tekintik hivatásuknak, hogy magas színvonalú, professzionális munkát végezzenek a cégben, hanem arra is nagy hangsúlyt fektetnek, hogy munkavállalóik mindezt jó hangulatban, valamint egy inspiráló, barátságos és minden esetben támogató munkakörnyezetben tehessék meg.

Az irodában jót tesz az egészségnek, ha a kollégák fel tudnak állni az asztaluk mellől és félre tudnak vonulni akár egy cikket elolvasni, akár a telefonhívásaikat elintézni, vagy egy kényelmes fotelben pár szót váltani kávézás és ebéd közben olyan társakkal, akikkel a napi munkájuk során alapvetően nincsenek kapcsolatban.

Ezeknek a társalgásoknak is szerepe van a jó munkahelyi légkör kialakulásában, nem mellesleg a munkavégzés szempontjából is kifejezetten előny, hogyha a dolgozóknak kollégáik nézőpontjából is van rálátásuk munkahelyükre.

Az elmúlt években a munkaerőpiacon is azt tapasztalták, hogy a munkahelyválasztásban a munka-magánélet integrációján, a fizetésen, a fejlődési-, képzési- és előrelépési lehetőségeken túl egyre szélesebb körben nagyobb igény mutatkozik az iroda vonzó megjelenésére és belső kialakítására, ami mára kulcsfontosságú elemmé vált a munkahelyi elégedettség szempontjából.

Ez különösen központi kérdés a fiatalabb generáció számára! Emiatt is fontosnak tartják és küldetésükként ismerik el, hogy a jövő nemzedékének is teret kell biztosítani ahhoz, hogy már az egyetemi éveik alatt bevonják őket a munka világába, így a képzési helyek felkészültségén és szakmaiságán túl az iroda kialakítása is meghatározó aspektussá válhat.

A munka barátságosabb, korszerűbb jellege új utat nyit meg a munkavégzésben és a munkaerő megtartásban, a munkavállalók érdekeinek figyelembevétele pedig feszültségmentes hangulatot és proaktívabb, hatékonyabb munkavégzést is teremt.

A kollégáik visszajelzése alapján a közösségi iroda ereje számukra is nélkülözhetetlen a rugalmas, otthoni munkavégzés lehetőségei mellett is, így hiszik, hogy a közösségi irodájuk relevanciája és elemi hatása részt vesz a jövőbeli céljaik elérésében.

Partnereink

Világítástechnika: BeProElter Kft.,

Irodabútor: G-Green Interior Kft.

Értékesítő cég: CollectionStúdió Kft.

Mobil és üvegfalak: GMB Solutions

Növénydekoráció: Mufurc

Tervezés/belsőépítészet: studioNeked

Itt veheted fel a kapcsolatot velünk