Profident Fogászati Centrum

Cím:

Budapest,  V, Astoria

Belsőépítészet:

studioNeked, Pók Enikő

Projektleírás

Hogyan ültethető a cég üzleti-és marketing stratégiája, vizuális, webes és social media arculata a belső terekre?

Egy szervezet belső tereinek tervezését a cég szervezeti elemzésével kezdjük. A szolgáltatás jellege, árfekvése, a szolgáltatásból adódó alapprobléma elemzése, a funkcióból adódó elvárások, a fő termék, a lokáció, a buyer persona, a vásárlás egyszeri vagy ismétlődő jellege, mind olyan szempontok, amelyeket részletesen kikérdezünk és figyelembe veszünk egy közületi belsőépítészeti tér kialakítása előtti feltáró és elemző fázisban.

Arculati oldalról meg kell vizsgálnunk, van – e a cégnek Arculati kézikönyve (brand book), logója, mik a fő brand színek, mert fontos, hogy azokat fel tudjuk használni a komplex, grafikai – és arculattervezéssel kiegészített belsőépítészeti tervezés esetén, a teljes arculati összhang megteremtése, és ezáltal az ügyfelekben a bizalom elnyerése érdekében.

Más az anyagfelhasználás, ha fiatalabb generációnak tervezünk, más, ha középkorú, más, ha idősebb vendégkörnek. Más kialakítású ülőbútorokat tervezünk a térbe, ha hosszabb várakozásra szeretnénk, hogy alkalmas legyen, és megint mást, ha csak 5-10 percet tölt el benne a vendég. Funkcióból adódó elvárások lehetnek az extra kopásállóság, a könnyen tisztíthatóság, az ellenállás a fertőtlenítőszereknek.

A szervezet stratégiai céljainak támogatása belsőépítészeti eszközökkel

Nem gondolnánk, de a belsőépítészettel a szervezet stratégiai célkitűzése is támogatható. Egy szervezet (legyen az fogászat, informatikai -kereskedelmi -telekommunikációs cég, üzlettér, szálloda, stb) belső tereinek tervezését a cég szervezeti elemzésével kezdjük.

A szolgáltatás jellege, a fő termék, a szolgáltatásból adódó alapprobléma elemzése, a funkcióból adódó elvárások, a szolgáltatás árfekvése, a lokáció, a buyer persona, a vásárlás egyszeri vagy ismétlődő jellege, mind olyan szempontok, amelyeket felmérünk és figyelembe veszünk a közületi belsőépítészeti tér kialakítása előtt, a feltáró és elemző fázisban.

Mindannyian tudjuk, hogy a fogorvosi beavatkozás fájdalmas, sokszor vérrel, szenvedéssel, izzadással járó kényelmetlen folyamat, amit, ha mélyen magunkba nézünk, mindannyian kellemetlennek találunk és igyekszünk elkerülni…

Ezt az előítéletet és kellemetlen hozzáállást igyekszik megfordítani és felülírni a páciensekben a Profident Fogászati Centrum, egyrészt az embereket telefonon és személyesen kedvesen fogadó munkavállalóival, másrészt social media és egyéb webes felületein vizuális – és marketing kommunikációjával: természetes, hűsítő hatású (kék) brand színeivel, szívre emlékeztető logójával, a Profident egyértelműen „a szerethető fogászat” üzenetet szeretné tükrözni a páciensek felé.

A belsőépítészeti tervezéskor azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy az ide érkező páciensek érezzék magukat a belépést követően úgy, mintha egy szállodába érkeztek volna. Fogadja őket kellemes zene, barátságos hangulat, lazuljanak el – de ha el nem is alszanak -, legalább csökkentsük bennük a stressz mértékét a beavatkozás előtt, a közösségi térben tartózkodva, azzal, hogy eltereljük a figyelmüket, és egy különleges világba varázsoljuk őket, miközben várakoznak.
A célcsoport korosztályának, a lokációnak, az árfekvésnek, és az előbb említett szempontoknak megfelelően választottuk ki az anyagokat, formákat, amelyek használatával a természetesség, barátságosság érzetét keltjük a terekben. A padlóra fektetett LVT megfelel a tisztíthatósági és kopásállósági követelményeknek. A kárpitos bútorok és a recepciós bútor színén a brand fő arculati színe köszön vissza.

A vizuális – marketing (fb oldal, honlap, egyéb arculati elemek) és belsőépítészeti elemek összhangjával a szervezet és szolgáltatás megbízhatóságát erősítjük a páciensben, aki, ha nem is tudja megfogalmazni, mitől különleges élmény a Profident Fogászati Centrumba járni, jó kedvvel és izgatottan fog időpontot foglalni a következő kezelésre, az egyébként jellemző szorongó és elkerülő magatartás gyakorlása helyett.
Bízunk benne, hogy ezáltal közvetve teszünk az ide járó páciensek egészségének hosszútávú megőrzése érdekében.

Itt veheted fel a kapcsolatot velünk