Taylor Wessing Ügyvédi Iroda // Innovatív Magyarországi HQ-ja a Gerbaud Irodaházban

Cím:

1051 Budapest, Dorottya utca 1.

Irodában dolgozók száma:

15 fő

*

Kialakított terület mérete:

500 m²

Átadás éve:

2020 Q4

Projektleírás

Mi jut eszünkbe egy ügyvédi irodáról elsőként? Súlyos, fa vezetői asztal, ami mögött a tapasztalt ügyvéd úr fogadja a klienseket, klasszikus, zöld üvegezett asztali lámpa, ami felett késő estig dolgozik, tiszteletet, méltóságot sugalló terek, kedves beengedő személyzet, aki kávéval kínál, a vendéggel figyelmesen elbeszélget. Mindezek mélysége és mögöttes tartama, egyes elemei az újonnan kialakításra került Taylor Wessing irodában is visszaköszönnek, miközben a látogató egy modern munkatérbe sétál be, mely felkészült a koronavírus-járvány miatt megváltozott irodahasználati trendek és –igények kielégítésére.

A COVID-19 számos cégnél megváltoztatta a munkatérhez való hozzáállást, illetve az azzal szemben támasztott igényeket. Az, hogy az irodánk költözésére pont egy ilyen rendkívüli évben került sor, lehetőséget adott rá, hogy alaposan újragondoljuk a munkatér kialakítását. A járvány munkavégzési szokásokra hosszú távon gyakorolt hatásait nehéz előre megbecsülni, épp ezért fontos volt számunkra, hogy tágas és rugalmasan használható tereket alakítsunk ki, amelyek szeparált és csoportos munkavégzésre egyaránt használhatók.

A Taylor Wessing budapesti irodájában kiemelkedően magas az egy dolgozóra eső tér. Minden tágas szobában egy vagy legfeljebb két kolléga íróasztala kapott helyett, de ezen kívül számos közösségi tér – két nagy tárgyaló és egy meetingelésre, ötletelésre és oktatásra egyaránt használható „dühöngő” – is a kollégák rendelkezésére áll. Ez amellett, hogy járvány időszakában lehetővé teszi a biztonságos távolságtartást az irodába bejáró kollégák számára, biztosítja a bővülés lehetőségét is a következő évekre. Az előzőnél területét tekintve jelentősen nagyobb iroda egy dinamikusan bővülő csapatott hivatott kiszolgálni, melynek vezetése hisz a jövőben és kiemelt célként tűzte ki egy minél több munkavállaló igényeit kielégíteni képes iroda kialakítását. Mivel ez a Taylor Wessing 28 irodájából az első, mely teljes egészében a koronavírus-járvány kezdete óta került kialakításra, nem titkolt szándékunk volt az is, hogy példát mutathassunk más országokban dolgozó kollégáink számára.

Credit: ImageTellers/ Hirling Bálint

Okok, amiért mi szeretjük

A studioNeked komplett arculati- és belsőépítészeti tervezéssel foglalkozó stúdió a Taylor Wessing nemzetközi arculati kézikönyvben megadott logónak, márkanévnek, grafikáknak, betűtípusoknak és színkódoknak megfelelően tervezte meg az iroda belső arculatát. A budapesti iroda különlegességét az adja, hogy ez a világszerte 16 országban jelenlévő Taylor Wessing első olyan irodája, ami a 2020-ben bemutatott új arculatnak megfelelően épült ki.

Komplex arculati eszközként a bejárati ajtóval szemközt, a recepció mögötti falra világító Taylor Wessing felirat került, megalapozva a Vörösmarty téri ügyvédi irodába érkező vendégben az első benyomást. Fényes, fehér felületű recepciós asztal, innovatív formavilág, fa hátfal, kék brand szín az asztalos hátfal elemen – célunk volt az első pillanatban megjeleníteni mindazt, amit a Taylor Wessing márka tükröz: a jogász szakmában alapértéknek számító etikusságot és megbízhatóságot, a nemzetközi kooperációban működő cég innovatív munkaszemléletét, valamint az ügyfeleket partnerként kezelő kollégák barátságos hozzáállását.

Ugyanez a hármas egység folytatódik tovább a terekben. Innovatív, fluid kanapéformát választott Pók Enikő vezető senior belsőépítész tervező az informális tárgyalóba és közösségi terekbe, brandet erősítő grafika került a falakra, az arculat fontos részét képző zöld színt pedig számos helyen élő mohafal jeleníti meg, hangsúlyozva a barátságosságot és a természetességet. A fehérre festett falak és a magas fehér szegők egyszerűséget, letisztultságot, transzparenciát sugároznak, csakúgy, mint a Taylor Wessing működési szabályzata.

A jogrendszer egyetemességét hivatott hirdetni az irodára jellemző klasszikus elegancia, amelyhez a padlóra kerülő halszálka mintás fahatású burkolat adja az alapot, mely anyagát tekintve LVT, azaz innovatív anyag. Az új iroda kialakításánál az álpadlós rendszerhez technológiailag is illeszkedik, lerakása egyszerű, szemben a hagyományos faparketta lerakási móddal, ami 2020-ban nem időhatékony és nem költségbarát megoldás.

Az irodában, gondolva a futva vagy kerékpárral érkezőkre, tusolót alakítottunk ki, hogy felfrissülhessenek a reggeli sportolás után, de az iroda lehetőséget biztosít munkavállalói számára a napközbeni stresszlevezetésre is. A korábbihoz képest háromszor akkora konyhát alakítottunk a Taylor Wessing dolgozóinak részére, akik kényelmes asztalnál, vagy ha kedvük úgy tartja, magas pultnál fogyaszthatják el az ebédet, közösen a kollégákkal.

A Taylor Wessing lenyűgöző kilátással bíró irodáiban nem csak a külsős vendégek fogadására alakítottunk ki reprezentatív tereket, hanem a saját dolgozóik számára is, akik a dobogós dühöngőben pihenhetnek meg egy fárasztó megbeszélés után, kreatívan ötletelhetnek a kollégákkal egy izgalmas ügylet részleteiről, sőt, a cég egy csocsóasztal beszerzését is tervezi a napközbeni kikapcsolódás érdekében. Mint a HR szakemberek kutatásaiból tudjuk, az óránkénti 5-10 perces pihenő beiktatása, az eltávolodás a számítógéptől és a munkától, a pihenő után sokkal felfrissültebb munkakedvet, munkatempót, nagyobb hatékonyságot eredményez.

Ódor Dániel, a Taylor Wessign iroda Partnerének véleménye a studioNekeddel való együttműködésről:

“Enikőt a tervezés mellett az egész projekt lebonyolításával is megbíztuk. A tervek elkészítése során mindig megfelelő időt szánt az igényeink pontos felmérésére, amelynek köszönhetően a végeredmény abszolút tükrözi cégünk arculàt.

Enikő határozott egyénisége a projekt sikeres végrehajtásának egyik kulcsa volt, az utolsó részletig mindent lelkiismeretesen kidolgozott és megvalòsított. Sikeresen alakított egy olyan munkakörnyezetet, ahol mindenki jól érezheti magàt a napi munkavégzés során.”

Partnereink

Világítástechnika: BeProElter Kft., Withlight Kft.

Irodabútor: G-Green Interior Kft.

Irodaszőnyeg, padló: Collection Stúdió Kft., Decor Floor Kft.

Tervezés/belsőépítészet: studioNeked

Itt veheted fel a kapcsolatot velünk